Deschide/Inchide Meniul


Sistemul DBE Jaga

November 2006 scris de catre info

Principiul de incalzire DYNAMIC BOOST EFFECT


Radiatoarele DBE au 3 moduri de functionare: standby, comfort si boost:

Modul de functionare “standby”:

Sistemul DBE este in standby dar nu este activat. Capaciatatea statica normala a radiatoarelor, fara asistenta DBE este suficienta sa pastreze temperatura camerei

Modul de functionare “comfort” (automatic):

Daca sistemul DBE masoara o temperatura prea scazuta in camera, automat comuta pe modulul ?comfort?. In acest fel va accelera incalzirea, adaptandu-si gradual capacitatea de incalzire de la temperatura standard pana la maximum de 150% din capacitatea statica.

Modul de functionare “boost” (manual):

Cand apasati butonul boost sistemul DBE va furniza maximum de emisie termica
pentru aproximativ 15 minute. Capacitatea va creste cu 250 %, ceea ce inseamna ca o camera rece poate fi incalzita foarte rapid.


Echipamentele de incalzire Jaga reprezinta un salt revolutionar in domeniul instalatiilor termice, mai nou si prin lansarea sistemelor de incalzire inteligente DBE (Dynamic Boost Effect – Efectul de Crestere Dinamica).

Activatorii termici DBE (ventilatoarele), sunt special proiectati pentru schimbatoarele de caldura LOW H2O. Rezultatul este o solutie de incalzire care ofera mai mult confort, un excelent control prin furnizarea de incalzire naturala automata si putere termica in crestere dinamica. Cresterea puterii termice cu DBE va fi diferita in functie de modelul si marimea radiatorului. Sunt disponibili 3 activatori termici DBE, diferiti, care se potrivesc schimbatoarelor de caldura LOW H2O.

Toate au functionare silentioasa, cu nivel de zgomot sub 29 dB in timpul functionarii modulului standard „comfort?. In functie de lungimea radiatorului pot fi instalati pana la 6 activatori termici DBE pe un singur convector LOW H2O.

Activatorii termici DBE sunt controlati de un microprocesor care sesizeaza temperatura ambientala, verifica temperatura agentului termic in convector si emite puterea termica ceruta. Modulul „comfort? este pre-programat cu 8 profiluri diferite pentru a veni in intampinarea diverselor zone ale casei sau cladirii: living, dormitor sau bucatarie. O simpla legatura cu computerul usureaza configurarea standard la anumite niveluri de confort. Interfata cu radiatorul DBE se face printr-un panel mic, elegant, situat deasupra carcasei radiatorului.

Interfata are un buton pentru a porni sau opri manual functia boost iar ledul indica daca radiatorul este pe functia „boost? sau „comfort?.

Cheia pentru performanta excelenta a radiatoarelor DBE este legatura dintre termostatul de camera/robinetul termostatic (TRV) si activatorul (ventilatorul) DBE. DBE este o descoperire in managementul inteligent al instalatiilor termice. Sistemul DBE lucreaza la unison cu termostatul de camera sau cu robinetul termostatic al radiatorului pentru a emite temperatura de confort mai repede ca niciodata si a regla inteligent temperatura.

Sistemul DBE si termostatul functioneaza pe o filozofie master (Termostat/TRV) – slave (DBE). Sistemul DBE (slave) detecteaza necesarul pentru o putere mai mare prin diferenta de temperatura din camera si disponibilitatea de apa calda din schimbatorul de caldura. Activatorii termici (ventilatoarele inteligente) moduleaza viteza de functionare pana atinge temperatura optima in incapere.

Un avantaj functional si mai mare este ca in timp ce radiatoarele clasice din otel au tendinta sa incalzeasca mai intai peretii din jur inainte de a incalzi camera, DBE permite radiatoarelor LOW H2O cu activatori inteligenti sa asigure o dispersie perfecta a temperaturii si o circulatie imbunatatita a aerului in camera. Odata cu lansarea radiatoarelor DBE, Jaga adanceste conceptul de consum energetic scazut si durabilitate. Radiatoarele DBE se comporta eficient la regimuri de temperaturi scazute ale agentului termic si sunt perfect compatibile cu centralele moderne in condensatie.

In combinatie cu timpul de reactie foarte scurt, aceste aspecte de economisire a energiei termice se coreleaza direct cu reducerea costurilor pentru proprietarul cladirii deoarece instalarea radiatoarelor DBE poate economisi intre 15-25% din valoarea facturii de incalzire in fiecare an.

In acelasi mod, aparitia tehnologiei DBE este un castig pentru protectia mediului. Comparand un apartament privat incalzit cu radiatoare clasice din otel si o casa incalzita cu tehnologia DBE, s-a demonstrat ca emisia de CO2 a scazut cu 1-1.5 tone anual.

+ Termen de livrare 4-6 saptamani.
+ Precizam ca pentru radiatoarele cu panou frontal din lemn de nuc sau lemn de tec, termenul de livrare poate depasi 6 saptamani.

+ Termen de garantie: 10 an


0 Comentarii to “Sistemul DBE Jaga”

  1. Nici un comentariu

Lasa un comentariu